APARTMENT QUINTA DAS CONCHAS

Lisbon, 2018

 

Next to Quinta das Conchas, in Lisbon, an apartment of generous areas with more than 200m2, in a building built in the XXI century. The client intends to maintain the existing layout, which presents no functional problems. The young age of the building also doesn't justify a deep intervention in the infrastructures.

The bathrooms are reformulated in order to become more functional. One toilet is converted to laundry, allowing to remove noisy equipments from the kitchen, relocating these functions to areas of the house where they make more sense. The kitchen and its relationship with the living room are rethought, increasing the complicity between spaces and opening new visual perspectives. The intention is to rescue the kitchen from its old situation of a depressed space to become a fully qualified social space in communion with the living room. The operation alows to redesign all details and finishings.

 

APARTAMENTO QUINTA DAS CONCHAS

Lisboa, 2018

 

Junto à Quinta das Conchas, em Lisboa, um apartamento de áreas generosas com mais de 200m2, num edifício construído já no século XXI. O cliente pretende manter a compartimentação existente, que não apresenta problemas funcionais. A idade jovem do edifício também não justifica uma intervenção profunda ao nível das infraestruturas.

As instalações sanitárias são reformuladas de modo a tornarem-se mais funcionais. Um lavabo é convertido em lavandaria, permitindo retirar da cozinha equipamento ruídoso, relocalizando estas funções para zonas da casa onde fazem mais sentido. A cozinha e a sua relação com a sala são repensadas, aumentando a cumplicidade entre espaços e abrindo novas perspectivas visuais. Pretende-se resgatar a cozinha da sua situação antiga de espaço deprimido para passar a ser um espaço social qualificado e em comunhão com a sala de estar. Aproveita-se a operação para redesenhar todos os detalhes e acabamentos.